Hívj minket +36 66 530-220    Írj nekünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Lakóotthonok

03

AZ INTÉZMÉNY ELLÁTÁSI TÍPUSAINAK BEMUTATÁSA
Személyes gondoskodás körébe tartozó szakosított ellátások
A rehabilitációs részleg és lakóotthonok 3 típusú ellátást biztosít:
1. Rehabilitációs részleg: 13 férőhelyén az önálló életvezetési képességek kialakítását illetve helyreállítását szolgáló ellátás történik. Az intézmény lakóit komplex rehabilitációs ráhatások segítik, mely személyre szóló rehabilitációs program alapján történik. A rehabilitációs részlegen 2-3 ágyas szobákban, szociális segítő közreműködésével, lakókörnyezetüket, önmagukat ellátva folytatnak önálló életvitelt a lakók, a házirend betartása mellett.

0102
2. Rehabilitációs célú lakóotthon: 12 fő felnőtt fogyatékos személyt befogadó intézmény, amely az ellátást igénybevevők részére, életkoruknak, egészségi állapotuknak, és önellátásuk mértékének megfelelő ellátást, szükség szerint étkezést, mentális gondozást, az önálló életvitelhez szükséges feltételeket, illetve felkészítést biztosít. A lakóotthon a lakóközösség tagjainak önellátási képessége alapján szervezett, szociális segítő közreműködésével működő közösség.
A lakóotthonban két ágyas szobákban élnek az ellátottak, az elhelyezési körülmények biztosítása lehetővé teszi az ellátást igénybe vevő egyéni igényeinek minél szélesebb körű figyelembevételét.

03 043. Ápoló-gondozó célú lakóotthon: Az ápoló, gondozó célú lakóotthonban 12 férőhelyen olyan értelmi sérült személy kerül elhelyezésre, akik önellátásra részben képesek, és tartós ápolást nem igényelnek.
Az ápoló-gondozó célú lakóotthon lakói a meglévő képességeik szinten tartásával, illetve fejlesztésével, a minél önállóbb életvitel biztosításával, az adott lehetőségek mellett a legnagyobb önállóság megtartásával, védett körülmények között élik mindennapjaikat.
A lakók kedvezőbb közérzete, hangulata a családiasabb légkörnek köszönhető.

0506A FEALADATELLÁTÁS SZAKMAI TARTALMA 
Az ápoló-gondozó célú lakóotthon különálló épületben, családias körülményeket biztosít a lakók számára, 2 ágyas szobákkal, társalgókkal, nagy konyhával, segítők irányításával nyújtja az ellátást. A lakóotthonban technikai személyzet nincs, szociális segítő állandó jelenlétével, lakókörnyezetüket, önmagukat ellátva, szociális foglakoztatásban munkát vállalva folytatnak önálló életvitelt a lakók.

07

08

09

10

A Rehabilitációs részlegünkön és a Rehabilitációs célú lakóotthonban olyan fogyatékos személyek ellátását biztosítjuk, akik önálló életvezetési képességeik kialakításában segítséget igényelnek és ellátásuk csak intézményi keretek között valósítható meg. Cél az önálló életvitelre való felkészülés. Hozzásegítjük a lakókat a minél önállóbb életvezetéshez, az ezzel járó problémák megoldásához, szükség esetén segítségadás a döntések meghozatalában. A megfelelő mértékű segítés a szabadidő eltöltés szervezésében, házimunkában, a lakó szükségletei szerinti szolgáltatások elérhetőségének megkönnyítésében, ügyek intézésében. A normális napi életritmus kialakítása kapcsán figyelemmel kell lenni a munkavégzésre, a szabadidő eltöltésre a munka és a szabadidő megfelelő arányára továbbá a lakóotthon, rehabilitációs részleg fenntartásában vállalt feladatok ellátására.

11

12

 

Lap tetejére

 

 
© Copyright
Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi
Központ és
Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
2016

 

Szociális intézményegység
5600 Békéscsaba, Degré u. 56.
Telefon: +36 66 530 220, +36 20 294 1410
Fax: +36 66 530 231
e-Mail: bekes.szgyk@fago.hu

Gyermekvédelmi intézményegység
Nevelőszülői Hálózat
5600 Békéscsaba, Degré u. 56.
Telefon: +36 66 530 220/167
e-Mail: nszhbcsaba@fago.hu

Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
5600 Békéscsaba, Degré u. 56.
Telefon: +36 66 560 270, +36 20 261 2600,
+36 20 261 2606
Fax: +36 66 560 275
e-Mail: tegyeszbekes@fago.hu

Please publish modules in offcanvas position.