Hívj minket +36 66 530-220    Írj nekünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ápoló, gondozó otthon

Intézményünk 1979-től fogadja az értelmi és halmozottan sérült, tartós ellátásra szoruló önellátásra képtelen, vagy csak részben képes sérült személyeket, akiknek teljeskörű ellátást nyújt.

Az évek során többször névmódosításra került sor, de szemléletében nem változott, hisz folyamatosan célul tűztük ki az egyéni szükségletekhez igazodó, az adott személy számára legmegfelelőbb ellátási forma biztosítását, az ápoló-gondozó részlegen a szakszerű ápolást-gondozást.

2002.-től a rekonstrukciót követően max.4 ágyas, fürdőszobával ellátott családias lakókörnyezetben újszülött kortól fogadjuk a lakókat. Az osztályokon lehetőségük van közösségi együttlétre. A hozzátartozók részére biztosítottak a látogatás kulturált körülményei. Valamennyi osztályon megbetegedés esetén ellátásukat gyermekorvos, neurológus, fogorvos, pszichiater végzi. Az ápoló-gondozó munkatársak szakképzettségi aránya: 97.2%.-os.

A tankötelesek oktatását az ESÉLY Pedagógiai Központ szakemberei biztosítják.

Nagy mozgásigényüket, a rendelkezésre álló jól felszerelt udvaron elégíthetik ki. A nehezebben mozgó lakók közlekedését lift segíti. Az intézmény akadálymentesített.

A hozzátartozók elégedettségét folyamatosan figyelemmel kísérjük.

Az ápoló-gondozó részleg 115 férőhelyes, 4 osztályon kerülnek elhelyezésre a lakók, képességük, nemük, koruk figyelembe vételével.

„B” osztály: A földszinten, 26 férőhelyen súlyosan-halmozottan sérült, életkoruk vagy sérülésük miatt járni nem tudó fekvő, vagy kerekesszékkel, ill. segédeszközzel közlekedő lakók ápolása-gondozása történik. A lakók 4 ágyas szobákban vannak elhelyezve, melyhez közvetlenül fürdőszoba is tartozik. A szakszerű ellátásukat gyermekápoló és felnőttápoló végzettséggel rendelkező munkatársak végzik folyamatos munkarendben. Az ápolási és gondozási tevékenységekhez korszerű eszközök állnak rendelkezésre. Levegőztetésük a teraszon, védett környezetben történik, a nagy udvaron pedig kerekesszékes hinta áll rendelkezésükre.

A hozzátartozói elégedettség (2015.ben) 96.57 %-os.

„C” osztály: Az emeleten, 43 férőhelyen önállóan vagy kis segítséggel járni tudó középsúlyos, súlyos értelmi sérült fiúk/férfiak kerülnek elhelyezésre. A lakószobák jól felszereltek, hangulatosak, a lakók igényeit, szükségleteit szolgálják. Önkiszolgálási tevékenységükben valamennyien segítséget kaphatnak a megfelelő számú, jól képzett, régóta együttdolgozó szakképzett munkatársaktól.

A hozzátartozói elégedettség (2015.-ben) 97%.-os.

„D” osztály: Az emeleten, 43 férőhelyen önállóan járni tudó lányok/nők, külön elhelyezéssel fekvő, kerekes székkel, vagy más segédeszközzel közlekedő, valamint járni éppen megtanult gyermekek ellátása történik, akik középsúlyos, vagy súlyos értelmi sérültek. Az osztály alapszemléletét a barátságos környezetben való családias ellátás jellemzi. A szobatársak megválasztásánál figyelembe vesszük igényeiket, kéréseiket. Az osztályon intimszoba áll rendelkezésre. Rendszeresen megtartásra kerülnek a születésnapok, névnapok. Sok intézményen kívüli programon vesznek részt a fiatalok.

A hozzátartozói elégedettség (2015.-ben) 97.7 %.-os.

„E” osztály: 3 férőhelyen nagyobb önállósággal rendelkező 18 éven felüli enyhe értelmi sérült fiatalok kerülnek elhelyezésre, akik napközben a szociális foglalkoztatás keretén belül dolgoznak, szabadidejükben kirándulnak, környezetüket szépítik, kiterjedt társas kapcsolataik vannak.

Lap tetejére

 

 
© Copyright
Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi
Központ és
Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
2016

 

Szociális intézményegység
5600 Békéscsaba, Degré u. 56.
Telefon: +36 66 530 220, +36 20 294 1410
Fax: +36 66 530 231
e-Mail: bekes.szgyk@fago.hu

Gyermekvédelmi intézményegység
Nevelőszülői Hálózat
5600 Békéscsaba, Degré u. 56.
Telefon: +36 66 530 220/167
e-Mail: nszhbcsaba@fago.hu

Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
5600 Békéscsaba, Degré u. 56.
Telefon: +36 66 560 270, +36 20 261 2600,
+36 20 261 2606
Fax: +36 66 560 275
e-Mail: tegyeszbekes@fago.hu

Please publish modules in offcanvas position.